Zon vs Zonbescherming: Hoe krijg je je dosis vitamine D veilig binnen

Om te begrijpen wat gezond is voor je kun je jezelf het beste afvragen: "Waar is mijn lichaam voor ontworpen?" Vanaf het bestaan van de mens, komt ons lichaam aan voldoende Vitamine D vanuit één belangrijke bron, onze huid. Onze huid is zo ontworpen dat het in combinatie met de zon een natuurlijke vitamine D fabriek is voor ons lichaam en zorgt ervoor dat vitamine D op een gecontroleerde en veilige manier in onze bloedsomloop terecht komt.

Lees meer »

7 Lifestyle Tips om je huid te helpen verwilderen

Beeld je de rijkdom van een koraalrif eens in, of de bruisende activiteit van een gezond regenwoud. Wat ze allemaal als overeenkomst hebben - en dat geldt voor alle gezonde ecosystemen - is dat ze kunnen vertrouwen op de complexe bondgenootschap onderling van de levende wezens die in ze wonen.

Lees meer »

Zonbescherming | Do or Don't?

Na een lange, koele lente is de zomer dan eindelijk begonnen! Deze zonovergoten start van de zomer grijp ik graag aan om eens wat dieper in te gaan op mijn advies wat betreft zonbescherming en ik leg ook graag aan je uit wat de Esse Sunscreen nou zo uniek maakt ten opzichte van andere zonnebrandcrémes. 

Lees meer »

Retinol of Bakuchiol?

Eén van de meest krachtige anti ageing ingrediënten voor het verminderen van vroegtijdige veroudering is Retinol. In de afgelopen tientallen jaren is Retinol het go-to ingrediënt geworden vanwege zijn doeltreffende resultaten. Maar Retinol is niet geschikt voor elke huid en brengt risico's met zich mee. Dit synthetische derivaat van vitamine A wordt inactief wanneer het in aanraking komt met zonlicht en kan droogte en irritatie geven.

Lees meer »

Alcohol in skincare

Alcohol in je huidverzorgingsproduct...beter van niet! Maar dit geldt niet altijd. Hoe zit dit nou? We onderscheiden harde alcohol en vette alcohol. 

Lees meer »

Mens, durf te leven!

Stop met roken, drink geen alcohol, vermijd suikers, douche niet te heet, blijf uit de zon, geen koffie bij je ontbijt, geen gefrituurd voedsel, eet onbewerkt, niet te pittig en niet te zout, pas op met alles wat je op je huid smeert, enne…. No stress!

Lees meer »