Blog


Rewilding

Rewilding is de wetenschap achter het terug naar de natuurlijke gebalanceerde staat brengen van de huid door gebruik te maken van “groene”scheikunde en biologische biotechnologie. 

Lees meer »

Alcohol in skincare

Alcohol in je huidverzorgingsproduct...beter van niet! Maar dit geldt niet altijd. Hoe zit dit nou? We onderscheiden harde alcohol en vette alcohol. 

Lees meer »

Alles wat je moet weten over pigmentvlekken.

Heb je last van donkere verkleuringen in je gezicht? Grote kans dat je last hebt van hyperpigmentatie. Is dit erg? *Nee. Over het algemeen zijn pigmentvlekken goedaardig. Maar het wordt door veel mensen wél als cosmetisch storend ervaren. Hoe kom je nou aan die bruine vlekjes en kom je er ooit weer vanaf?

Lees meer »

Voor tieners!

Vooral als je in de puberteit bent dan kun je last krijgen van alle veranderingen in je lichaam. En alsof dat álleen nog niet genoeg is, is dit tegelijk een periode waarin je al keuzes moet gaan maken voor je toekomst en waarin je veel nieuwe mensen leert kennen.

Lees meer »

Mens, durf te leven!

Stop met roken, drink geen alcohol, vermijd suikers, douche niet te heet, blijf uit de zon, geen koffie bij je ontbijt, eet geen gefrituurd voedsel, eet onbewerkt, niet te pittig en niet te zout, pas op met alles wat je op je huid smeert, enne…. No stress!

Lees meer »

Wat werkt tegen wallen en donkere kringen?

Waar je op je 18e nog makkelijk een nacht door kon halen om er de volgende dag nog steeds fris en fruitig uit te zien, wordt dat met de jaren die vorderen steeds lastiger. De huid wordt ouder en de natuurlijke processen in je lichaam vertragen. Als je er aanleg voor hebt, zal je naarmate je ouder wordt dus ook meer last krijgen van donkere kringen of wallen onder je ogen.

Lees meer »

Tomaten! Vriendjes voor je huid.

Het is lente! Vaak gaan mensen er vanuit dat je in de lente best zonder zonbescherming naar buiten kan. Maar dat is onverstandig, aangezien je huid na de winter niks meer gewend is. Met ruim 60.000 diagnoses per jaar is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker. In de wintermaanden kies je minimaal voor een factor 15 en in de zomermaanden voor minimaal een factor 30.

Lees meer »