Biologische, krachtige aanpak om acne onder controle te krijgen

Als je Esse kent dan weet je al het één en ander over hoe de microbiële disbalans ontstaan door onze industriële levensstijl, aangepakt wordt, dus laten we eens verder kijken naar de ingrediënten die gebruikt worden in de Esse Clarifying Range en hoe deze de oorzaak van acne behandelen.

LEVENDE MICROBIOOM ONDERSTEUING
Probiotica en ondersteuning voor het microbioom staan bovenaan bij Esse. Lactobacillus heeft een lange geschiedenis als een gezonde bijdrager aan het huidmicrobioom. De Clarifying Oil bevat 4 soorten levende Lactobacillus in meer dan 1 miljard kolonievormende éénheden per milliliter. Deze probiotische samenwerking vermindert inflammatie die gepaard gaat met acne, terwijl huidhydratatie wordt verbetert en het wondgenezingsproces versnelt.

JE VIND PROBIOTISCHE BOOST EN ONDERSTEUNING IN ALLE 4 DE CLARIFYING PRODUCTEN.

De zonneschijn vitamine

Om bij de Clarifying Oil te blijven, heeft Esse weer een eerste in de wereld gelanceerd. De mate van acne staat in nauw verband met lage levels vitamine D, dus jezelf ervan verzekeren dat er voldoende vitamine D aanwezig  is in de huid, is erg belangrijk. Orale suppletie verhoogt vitamine D levels in het bloed, maar het lichaam is er niet op ingericht om deze vervolgens naar de huid te sturen, omdat dit is waar vitamine D in eerste instantie moet worden aangemaakt. In de Clarifying Oil hebben we de werkstof Provitamine D toegevoegd (terug te vinden als 7-Dehydrocholesterol op de ingrediëntenlijst). Wanneer blootgesteld aan zonlicht, wordt deze werkstof omgezet naar beschikbaar vitamine D en helpt hier bij het onderhouden van gezonde doseringen van deze essentiële immuunregulator in de huid. Onbeschermde zonblootselling is nodig voor dit proces en de aanwezigheid van deze werkstof betekent dat ongeveer 15 minuten per dag genoeg is om de nodige vitamine D boost te geven.
JE VIND PRO-VITAMINE D IN DE CLARIFYLING OIL

Het antwoord van de natuur op retinoïden

Retinoïden worden al lang gebruikt voor de behandeling van acne, maar worden geassocieerd met een hoog risico aan bijwerkingen – iets wat je beter kunt vermijden in een huid die al te maken heeft met inflammatie. Bakuchiol, geëxtraheerd een gezuiverd uit de zaden van de Psoralea corylifolia, heeft aangetoond resultaten net zo effectief te leveren als retinol, in dezelfde concentratie. Het beste hieraan is dat dit gebeurt met veel minder kans op bijwerkingen – minder risico, al de resultaten.
JE VIND BAKUCHIOL IN DE CLARIFYING OIL EN SPOT CORRECTOR

Een beetje opruimen
Salicylzuur is een middel om gistpopulaties op de huid onder controle te houden. Schimmelacne is een ondergediagnosticeerde aandoening, die wordt veroorzaakt door een overgroei van de Malassezia gist, dus deze bijdrager aan acne aanpakken is belangrijk. Salicylzuur helpt de verbinding tussen dode en beschadigde huidcellen los te maken, ze af te schilferen en vermindert verstopping van poriën. Een bijkomend voordeel is dat het talgproductie onder controle houdt – acne heeft vaak te kampen met een overproductie van oliën.
JE VIND 2% SALICYLZUUR IN DE CLARIFYING CLEANSER, CLARIFYING SERUM EN SPOT CORRECTOR

Vitamine boost

Niacinamide is een vorm van vitamine B3 en ondersteunt huidgezondheid op diverse manieren. In relatie tot acne wordt het geprezen om zijn ontstekingsremmende werking en vermindert na verloop van tijd ontstekingen en verbetert de algehele textuur van het huidoppervlak. Je kunt kiezen voor orale suppletie, maar er is een kans dat je lichaam dit niet genoeg opneemt voor voldoende dosering aan de huid, dus topicale applicatie is gunstig. Er zijn vele voordelen voor de huid,  dus het is een interessant ingrediënt om toe te voegen aan je routine.
JE VIND NIACINAMIDE IN HET CLARIFYING SERUM EN SPOT CORRECTOR

Voor meer informatie over de producten van de Clarifying lijn, klik hier...