Tijdens de gezichtsbehandelingen werk ik met het exclusieve huidverbeteringsmerk; Esse Skincare. Deze huidverzorgingslijn uit Zuid-Afrika maakt de meest geavanceerde natuurlijke en biologische producten ter wereld, door gebruik te maken van hun kennis over menselijke bacteriën en wat die doen met de huid. Zij focussen zich in hun onderzoek op baanbrekende actieve stoffen zodat we er altijd zeker van kunnen zijn dat we het uiterste dat biologische huidverzorging kan bereiken, zullen verkrijgen. Esse gelooft niet in het beschadigen van de huid voor korte termijn resultaten, maar optimaliseert de gezondheid van de huid, waarmee huidproblemen worden aangepakt en huidveroudering op de lange termijn vertraagd.

Ecosysteem

Esse Probiotic Skincare behandelt de huid als een ecosysteem. Iedere ecoloog zal je kunnen vertellen dat een bos gevuld met een rijke variatie aan planten en bomen veel gezonder is dan een kunstmatig geplant bos met maar 1 boomsoort. Het complexe ecosysteem kan tegen storm, droogte en temperatuurswisselingen zonder dat er van buitenaf wordt ingegrepen, maar monoculturen hebben steeds hulp van boeren nodig om weersveranderingen te kunnen weerstaan. Ditzelfde geldt ook voor je huid – deze is veel gezonder als het bestaat uit een grote diverse mix van microbische soorten.

Groene Chemie

Door middel van de wetenschap van groene chemie heeft Esse producten ontwikkeld die zowel de huid voorzien van de ideale microbiële soorten alsook deze te kunnen voeden om zo een betere huidgezondheid te verkrijgen. Groene chemie, wordt ook wel duurzame scheikunde genoemd. Hierbij zoek je bewust naar het verminderen, of beter, het niet optreden van verontreinigingen bij de bron.

Huid-microbioom

De focus van Esse ligt op het huid-microbioom, die je kunt zien als een pantser die de huid beschermt tegen alle slechte invloeden van buitenaf. Door het microbioom van een gezonde huid te onderzoeken, komen we erachter wat er mis gaat bij een problematische huid. Met deze kennis is Esse in staat geweest om belangrijke specifieke microbensoorten en populaties in kaart te brengen die het in zich hebben om de huid gezonder te maken en de huidbarrière een boost te geven.  Een goede samenwerking tussen de cellen en goede bacteriën zorgen voor een stralende, sterke en gezonde huid die minder snel verouderd.

Jouw microben zijn essentieel voor je gezondheid, niet alleen in je darmen, maar ook op en in je huid!

Pro- en Prebiotica

Esse heeft daarom aan haar producten probiotica en prebiotica toegevoegd. De huid wordt voorzien van extra veel goede bacteriën: pro-biotica, zodat er minder ruimte over blijft voor slechtere bacteriën, die huidproblemen veroorzaken en de huid verouderen en pre-biotica om de huid te voorzien van voedsel voor de goede bacteriën, zodat die nóg beter hun werk kunnen doen. Het BIOME+ logo staat op veel Esse producten. Dit refereert aan een combinatie van levende probiotica of probiotische extracten met prebiotica met een lage ph-waarde.

Natuurlijk en Biologisch

Daarnaast zorgt Esse ervoor dat zeer goede actieve botanische extracten zijn toegevoegd om het anti-ageing aspect te verkrijgen wat we allemaal van onze huidverzorgingsproducten verwachten. Esse richt zich op grensverleggende ingrediënten zodat we altijd het allerbeste op het gebied van biologische huidverzorging kunnen bieden. Omdat Esse maar al te goed begrijpt dat de mens slechts een onderdeeltje is van de veel grotere planeet en ons voortbestaan van deze planeet afhangt, wenden zij zich voor antwoorden tot de natuur. Het is logisch om aan te nemen dat onze omgeving onze ontwikkeling heeft gevormd en dat duizenden jaren van evolutie niet zomaar genegeerd kunnen worden als een mooie gezonde huid jouw uiteindelijke doel is. 

Vanzelfsprekend zijn de producten van Esse Skincare vrij van parabenen, petrochemicaliën en kunstmatige geur-en kleurstoffen. Daarnaast is Esse Ecocert gecertificeerd, dierproefvrij, vegan, CO2 neutraal en fair trade. Esse is al CO2 neutraal maar gaat nu de volgende stap nemen om de oceanen te beschermen door ook plastic neutraal te worden. Esse is partner van Cleanhub om plastic afval te verzamelen in ontwikkelingslanden voordat dit afval de oceanen bereikt.

Resultaatgericht

Om het resultaat van de behandelingen in de salon te optimaliseren is het mogelijk én aan te raden om de producten van Esse aan te schaffen voor thuisgebruik. Esse heeft productlijnen die aansluiten op verschillende huidtypes. Ieder huidtype heeft immers specifieke behoeftes.

De toevoeging van Lactobacillus soorten en extracten hebben significante verbetering laten zien bij huidcondities als acné en eczeem.

Probiotica en zeer goede, actieve botanische extracten: beschermen tegen huidveroudering, verbeteren de barrièrefunctie en verminderen de aanwezigheid van rimpeltjes, hydrateren de huid, verbeteren de stevigheid en elasticiteit en ondersteunen duurzame anti-ageing.

Starten met Esse Probiotic Skincare

Wanneer je de producten van Esse Probiotic Skincare nog niet eerder hebt gebruikt en nog niet zeker weet of deze je zullen bevallen, is het mogelijk om een Trial Pack aan te schaffen. Hierin zijn verschillende miniaturen van producten uit dezelfde lijn samengevoegd. Wanneer je op Esse overstapt raden we aan om eerst 4 tot 8 weken weken te starten met de Sensitive lijn om je huid te laten wennen aan de hoogwaardige ingrediënten van Esse. Daarna kan worden overgestapt op de andere producten.

Wil jij ook op een natuurlijke en gezonde manier je huid verbeteren? Soms is het lastig om meteen te weten welke producten precies geschikt zijn voor jou huid(probleem). Kom gerust eens langs voor een intake & huidanalyse met aansluitend een behandeling in de salon. Heb je geen tijd om langs te komen? Geen probleem! Ik help je hier graag bij door jou een gratis online huidadvies te geven.