Welk serum past bij mijn huid?

Serums komen in vele soorten en de juiste uitkiezen voor jouw huid kan ingewikkeld zijn.

Online vind je veel bloggers en influencers die lyrisch zijn over een bepaald serum als deze net op de markt is gekomen. Maar past dat serum dan wel bij jouw huid? Het kan een duur grapje worden als blijkt dat dat niet zo is.

 

Om je een goed advies te kunnen geven met betrekking tot de (maar liefst) 6 serum’s die Esse heeft, volgt hieronder een vragenlijstje om je te helpen een keuze te kunnen maken:

 

1. Heb je een gevoelige huid? Ja, ga naar 2/ Nee, ga naar 3

2. Als je op dit moment aan proberen bent om je rode, reactieve huid te kalmeren, gebruik dan het Sensitive Serum met levende probiotica om je microbioom te veranderen en je barrièrefunctie te herstellen.

Als je een gevoelige huid hebt en je wilt graag anti-ageing effecten hebben, dan is het Resurrect Serum de perfecte keuze voor jou. Met het ontstekingsremmende Myrothamnusextract en de verjongende effecten van Bakuchiol (Natuurlijk Vitamine A zonder de vervelende bijwerkingen). Dit serum is perfect voor alle gevoelige huidjes (en zelfs voor huidjes die niet gevoelig zijn).

3. Voor een algemeen anti-ageing serum ga naar 4, voor een quick fix ga je naar 5 en als je er net over aan het nadenken bent om een serum toe te voegen aan je verzorgingsroutine ga je naar 6.

4. Het Ageless Serum van onze Plus lijn is een zeer krachtige. Het bevat een trio van actieve ingrediënten dat alleen in dit product voorkomt: Suma wortel, Muira Puama schors en Madonna Lelie extracten tezamen versterken de wanden van haarvaatjes en helpen met reparatie van weefsel. Na verloop van tijd wordt de huid steviger en ziet deze er jeugdiger uit.

5. Het Intensity Serum is perfect voor zowel korte als lange termijn effecten. Het belangrijkste ingredient is het Mafane extract van het eiland La Reunion. Het extract bevat spilanthol dat een spierontspannend effect heeft wat lijkt op het effect van Botox. Dus als je op korte termijn een event of feestje hebt en je graag snel resultaat wilt hebben (tezamen met een langwerkend resultaat) dan is dit het perfecte serum voor jou.

6. Als je ziet dat je huid iets aan het verouderen is en je zeker wilt zijn dat je de conditie op een hoog niveau wilt houden, kies dan voor het Hyaluronic Serum. Dit serum houdt het vochtgehalte op peil vanwege de grote hoeveelheid laag-moleculair hyaluronzuur dat hierin zit. Deze versie van hyaluronzuur is ook specifiek effectief bij het onder controle houden van ontstekingsreacties wat de belangrijkste oorzaak is van celbeschadiging en veroudering. Met toegevoegde pre- en probiotica voor een sterker microbioom wat zorgt voor een verbeterde barrièrefunctie en vochtgehalte resulteert dit in een stevigere en vollere huid.

7. En last but certainly not least, Esse’s meest bekroonde product het Probiotic Serum. Dit product is exclusief ontwikkeld om hoge levels levende probiotica direct op de huid te brengen. Maar liefst 3 stammen van belangrijke probiotica worden in een basis van olie slapend gehouden totdat ze in aanraking komen met het vocht op de huid en zo worden geactiveerd. Het serum is gemaakt om het microbioom van de huid te resetten doordat de probiotica gaan koloniseren om zo iedere disbalans te herstellen. We raden in eerste instantie aan om het serum gedurende een week dagelijks aan te brengen om de microbiële balans te herstellen en daarna het serum 2 keer per week aan te brengen als onderhoudsbehandeling. Het Probiotic Serum kan tezamen met ieder ander Esse serum worden gebruikt (behalve het Sensitive Serum omdat dit hetzelfde serum is maar dan voor de gevoelige huid).