Mens, durf te leven!

Stop met roken, drink geen alcohol, vermijd suikers, douche niet te heet, blijf uit de zon, geen koffie bij je ontbijt, geen gefrituurd voedsel, eet onbewerkt, niet te pittig en niet te zout, pas op met alles wat je op je huid smeert, enne…. No stress!

Lucky you als je voor jezelf achter al het bovenstaande een vinkje kunt zetten. Goed bezig! Want al deze dingen zijn of kunnen van negatieve invloed zijn op je gezondheid en dus op je uiterlijk.

Voor de lezers die niet alles afgevinkt hebben én daardoor óók niet meteen afgehaakt zijn… Lees even verder…

Het zijn natuurlijk belangrijke adviezen, maar weten de meesten van ons, dit stiekem niet allang?

Wat voor de één makkelijk leeft, werkt misschien niet zo voor de ander. 

Beter drink je voldoende water, sport je of maak je iedere dag een wandeling (vergeet de zonnebrandcrème niet!) en zorg je ervoor dat je je vitamines en gezonde vetten binnen krijgt. En natuurlijk ga je ook op tijd naar bed.

Want een mooie huid start tenslotte van binnenuit!

Door al die goedbedoelde, maar soms toch wel strenge adviezen merk ik dat sommige mensen best veel eisen van zichzelf of zich zelfs ietwat generen als ze niet waar kunnen maken wat ze eigenlijk wel weten.

Liever heb ik dat mijn klanten ontspannen zijn en dat ik adviseer zonder een wijzende vinger uit te steken. Want ook al is het mijn beroep, het draait voor mij echt om meer dan alleen om hoe je eruit ziet.

Ik moest daarbij denken aan de tekst ‘Mensch, durf te leven’ van liedjesschrijver, Dirk Witte. Best wel rock ’n roll eigenlijk voor een lied dat al geschreven is in 1917.

Dus wat mij betreft, kan het maar beter duidelijk zijn. Voel je niet schuldig over dat biertje of wijntje op een zonnig terras en ook niet als je een keer je bed inrolt zonder eerst je gezicht te wassen en hou de boel gewoon een beetje in balans door je goede voornemens op een later moment weer op te pakken. Niets is namelijk menselijker dan dat.

Vergeet vooral niet om ook te genieten, want daarvan ga je pas echt stralen!

 

“Het leven is heerlijk, het leven is mooi

Maar – vlieg uit in de lucht en kruip niet in een kooi!

Mens, durf te leven!

Je kop in de hoogte, je neus in de wind

En lap aan je laars hoe een ander het vindt!

Hou een hart vol van warmte en van liefde in je borst

Maar wees op de vierkante meter een vorst!

Wat je zoekt kan geen ander je geven

Mens, durf te leven!”

Reactie plaatsen

Reacties

Jeanine
3 jaar geleden

Mooie blog en helemaal waar. We maken onszelf zo ellendig door alles goed te moeten doen en een beetje karakter in je gezicht is ook prachtig!

Julia
3 jaar geleden

Precies dat! :)