Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden?!

Net als je een beetje ontspannen ligt, krijg je ineens een felle lamp in je gezicht, hangt er een loep boven je voorhoofd en onderga je een grondige inspectie.

Het verwijderen van onzuiverheden, zoals blackheads, whiteheads en gerstekorrels, is voor de meeste mensen het minst favoriete onderdeel van een schoonheidsbehandeling.

Maar ok. Je wilt er natuurlijk wel graag vanaf, want een gave huid is fijn. Wat je allereerst moet weten is dat er tijdens een behandeling vaak maar een beperkt aantal minuten beschikbaar zijn voor de dieptereiniging.

 

“Oh, je gaat naar de schoonheidsspecialist, dan kom je dus weer thuis met een gezicht vol rode plekken”.

 

Huh?! Ik wil niemand teleurstellen, maar bovenstaande opmerking is niet mijn idee van een goede schoonheidsbehandeling. Natuurlijk kun je het niet altijd vermijden, maar liever wel.

Volgens de laatste berichten ben ik erg ‘gentle’ voor een schoonheidsspecialiste. Nou zit het ook wel in mijn karakter dat ik de boel vaak eerst even aftast om op een later moment helemaal los te gaan, maar dat laatste slaan we in dit geval toch echt even over. Ik zal even uitleggen waarom.

Zoals we allemaal wel weten is pijn een signaal van het lichaam om aan te geven dat wat er gaande is moet stoppen. Dit vind ik op zich al best een goed aandachtspunt, maar wie mooi wil zijn…..

De kunst is om in te schatten hoe ver je hierin gaat, want bij iedere beschadiging van de huid is er een kans dat er zich een teveel aan pigment ontwikkelt en dat poriën uitrekken.

In het slechtste geval kun je blijvende littekenschade oplopen. Vooral voor de ouder wordende huid is het lastig om die schade weer te herstellen. Wordt er te hard of verkeerd gedrukt en geprikt, dan is die mee-eter misschien wel verdwenen, maar krijg je er iets anders nasty's voor terug. Niet ok.

Soms heb je meerdere behandelingen nodig om je op een goede manier van onzuiverheden te ontdoen. Een dieptereiniging hoort niet teveel pijn te doen en beschadigingen moeten zoveel mogelijk worden voorkomen!

Wat kun je zelf doen?

Heb je vaak last van onzuiverheden? Vermijd dan zoveel mogelijk irriterende ingrediënten en vette huidverzorgingsproducten. Verminder suikers en zuivelproducten. Reinig je gezicht dagelijks met een mild product die past bij jouw huidtype en gebruik af en toe een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. Deze routine voorkomt voor een groot deel dat je last krijgt van verstoppingen of onzuiverheden. Enne... Afblijven! ;)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.