Voor tieners!

Huidproblemen

Vooral als je in de puberteit bent dan kun je last krijgen van alle veranderingen in je lichaam. En alsof dat álleen nog niet genoeg is, is dit tegelijk een periode waarin je al keuzes moet gaan maken voor je toekomst en waarin je veel nieuwe mensen leert kennen.

De één vliegt zonder al te veel problemen door deze periode heen, maar voor de meeste tieners is dit best een pittige levensfase.

Het is niet raar dat je juist nu last krijgt van twijfels en onzekerheden. Er wordt namelijk veel van je gevraagd op een moment dat je zelf nog druk bezig bent om uit te vinden wie je bent, wie je wilt zijn en hoe anderen naar je kijken. Daarbij is het dus ook heel logisch dat je uiterlijk steeds belangrijker voor je wordt.

Het irritante is dat je huid juist nú vaak niet lekker meewerkt. Onder invloed van hormonen worden de talgklieren namelijk actiever en door een teveel aan talg kunnen de poriën makkelijk verstopt raken en zo mee-eters en puistjes veroorzaken.

Om dit een beetje in goede banen te leiden, is het eigenlijk vooral belangrijk om te weten wat je beter wel of niet kunt doen. Het laatste dat je wilt is dat je meer puistjes krijgt of er zelfs littekentjes aan overhoudt. Om erger te voorkomen is het dus belangrijk dat je al vroeg een goede huidroutine aanleert. Dit hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn!

Crappy producten

Denk eraan dat het bij de verkoop van veel producten vooral om geld verdienen gaat en dat het ze vaak wat minder interesseert of het ook wel goed is voor jou!

Je ziet bijvoorbeeld vast wel eens de neusstrips of het zwarte blackhead masker voorbij komen. Het lijkt dan alsof alle mee-eters eruit getrokken zijn en aan de strip vastkleven, maar eigenlijk zijn het vooral donshaartjes en huidschilfers die je ziet zitten. De sterke lijmlaag trekt ook het dunne beschermlaagje van je huid mee, waardoor je juist gevoeliger wordt voor bacteriën en infecties. Het talg in de poriën zit veel dieper en daardoor blijft de helft daarvan alsnog achter. Eén keertje gebruiken is echt geen ramp, maar in 'the end' is het dus echt geen goed idee.

Hetzelfde geldt voor producten met een hoge concentratie alcohol erin. Een goed voorbeeld hiervan is Clearasil. Dit merk gebruikt een hoog percentage alcohol denat en laat dit nou juist de huid irriteren en uitdrogen, waardoor je huid een seintje krijgt om meer talg aan te gaan maken.

Natuurlijk Juuls

Bij Natuurlijk Juuls krijg ik steeds vaker de vraag of kinderen ook bij mij terecht kunnen. Ja! Ik vind dat alleen maar heel erg leuk! Maar natuurlijk wel alleen als je het zelf wilt en niet omdat het ‘moet’!

Wel moet je weten dat een schoonheidsspecialiste alleen op een gezonde huid mag werken, dus als je echt last hebt van acné, (heel veel mee-eters en ook veel ontstoken puistjes) dan is het beter om een afspraak te maken met je huisarts of met een acné specialist. Soms zijn er namelijk medicijnen voor nodig om de huid eerst tot rust te brengen.

Bij Natuurlijk Juuls kun je terecht als je bijvoorbeeld last hebt van een vette huid en enkele mee-eters of puistjes hebt. Ik werk met milde, natuurlijke producten en pure kleimaskers zonder toevoegingen zoals parfum. Deze producten zijn ook nog eens goed betaalbaar, zodat je het thuis ook goed bij kunt houden.

Maar ook als je geen last hebt van onzuiverheden in je gezicht, maar het je wel heel fijn lijkt om even te ontspannen, ben je meer dan welkom! Een wellness moment bij Natuurlijk Juuls is daarom eigenlijk geschikt voor alle leeftijden!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.