Africa Organics winnaar van de Dutch Beauty Award (2021 & 2022) is een Ecocert gecertificeerde, 100% natuurlijke Hair & Body Lijn, welke gebruik maakt van Afrika's sterkste, natuurlijke en biologische ingrediënten. Wild geoogste planten hebben als voordeel dat ze vrij zijn van chemicaliën en over het algemeen hogere levels actieve ingrediënten bevatten. 

Alle producten zijn gecertificeerd biologisch, Fair Trade, Vegan en 100% natuurlijk. De ingrediënten zijn zacht en passend bij alle huidtypen. Africa Organics legt de focus op lange termijn resultaten.

Er worden geen silliconen gebruikt. Deze zijn vervangen door puur natuurlijke ingrediënten. Bij conventionele Hair & Body producten worden haar en huid tijdens het wassen ontdaan van de natuurlijke vetten en vervangen door synthetische ingrediënten.

In de Hair & Body Lijn van Africa Organics worden alleen mild schuimers gebruikt die haar en huid niet strippen en plantaardige oliën zijn toegevoegd om jouw natuurlijke oliën aan te vullen. Hierdoor is het eerste gevoel niet hetzelfde als die van conventionele producten, maar het maakt je huid en haar op de langere termijn veel gezonder.

Alle ingrediënten worden duurzaam en ethisch ingekocht, om echte voordelen voor de gemeenschap te garanderen. Trots op het feit dat zij zowel milieuvriendelijk als plastic- en Co2neutraal zijn. 

Onderzoek over het menselijk microbioom maakt duidelijk dat een gezonde huid afhankelijk is van goede bacteriën. Daarom minimaliseren de producten de verstoring van het ecosysteem op de huid. De producten zijn passend bij de natuurlijke Ph waarde van de huid. Conserveringsmiddelen doden de goede bacteriën. Africa Organics zorgt voor een milde conservering zodat er geen chemicaliën achterblijven op de huid. De lijn is tevens vrij van parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen, dierlijke grondstoffen, geëthoxyleerde of PEG grondstoffen, propyleenglycol en andere grondstoffen die een rode vlag krijgen volgens de Ecocert standaard.

Elk product bevat tot maximaal 2 of 3 essentiële oliën, dit om de kans op een reactie zo minimaal mogelijk te houden en er zo voor te zorgen dat de producten van Africa Organics geschikt zijn voor iedere huid.