WAAROM LOVELI?

Natuurlijk Juuls werkt met liefde samen met Loveli, want alle producten zijn:

♥. 100% natuurlijk

♥. Nooit op dieren getest

♥. Zonder aluminium, parabenen, siliconen, SLS/SLES, PEG’s, nano, phenoxyethanol, synthetische parfums of palmolie

♥. Zonder microplastics, met Zero Plastics Inside certificering

♥. Gemaakt in Amsterdam

♥. Hervul je producten met milieuvriendelijke refills

♥. 100% troepvrij

De missie van Loveli

The champagne life. Nature’s way… Hier droomt Loveli van. Een wereld waarin we weer samen werken met de natuur.

Omdat we allemaal beseffen dat we zelf de natuur zijn. Een leven waarin we genieten. En onszelf en elkaar verwennen.

Een wereld waarin de commerciële bedrijven samenwerken met de natuur om geweldige dingen te maken die van het leven een feestje maken. Dingen die én natuurlijk én luxe zijn. Omdat dat beter is voor de aarde, voor onszelf, voor ons leven. Omdat we allemaal blij ervan worden.

Dan is de wereld mooi. Life becomes a celebration!

 

BEAUTY FROM PURE LOVE. NOTHING MORE, NOTHING LESS Because nothing beats nature


5 Redenen om je deodorant met aluminium de deur uit te doen (en wat je dan wel kunt gebruiken)

Herken je dit dilemma? Je weet dat je eigenlijk beter geen deodorant met aluminium zou moeten gebruiken, maar het gevoel hebben dat iedereen je zweet kan ruiken is absoluut geen optie. Going natural has it limits.

Gelukkig is daar een oplossing voor. Maar eerst duik ik er dieper op in, waarom je die deo met aluminium écht beter kunt laten staan. Er zijn namelijk 5 goede redenen:

 

1. Aluminium in deo’s vergroot het risico op borstkanker. De kranten stonden er onlangs weer vol van. Aluminium wordt opgenomen door de klieren in je oksels. Aangezien je lichaam niet weet wat het met aluminium moet doen, wordt het niet afgebroken, maar opgeslagen in je lichaam. En dat kan serieuze consequenties hebben. (Meer uitleg over onderzoek hiernaar en bronnen)

 

2De reden dat er aluminium in deodorant zit, is dat aluminium perfect is om een blokkade tegen zweet te vormen. Dat is voor de korte termijn fijn, maar zweten doe je niet voor niets: je lichaam ruimt daarmee gifstoffen op waarvan je blij bent dat ze uit je lichaam zijn. Zweten wil je niet voorkomen, maar zweetgeurtjes wel.

 

3Veel deo-producenten gebruiken parabenen als conserveermiddel. Over parabenen heb je vast ook wel waarschuwingen voorbij zien komen. Onlangs heeft een nieuwe studie weer aangetoond dat parabenen het hormoon oestrogeen imiteren. En chemicaliën die hormonen imiteren kunnen de kans op borstkanker verhogen, zelfs in kleine hoeveelheden. Het punt is namelijk dat parabenen in heel veel producten zitten. En dat je die producten dag in, dag uit gebruikt, je leven lang.

 

4. Wist je dat aluminium de veroorzaker is van gele vlekken in je kleding? Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt.

 

5Aluminium is een neurotoxic die Alzheimer kan veroorzaken. Wetenschappers hebben aangetoond dat giftige metalen hersenweefsel beschadigen en aluminium is daarin de grootste boosdoener.

De eerste deo zonder aluminium die écht werkt

Deze deodorant stick is hét antwoord als je op zoek bent naar een deodorant zonder aluminium, en die echt werkt. 100% Natuurlijk. Gebaseerd op kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en echt werken.

De deodorant is er in de geuren Fresh Cotton (met de frisheid van pasgewassen katoen), Sweet Orange (een zomerse geur van sinaasappel en mandarijn), Apple Blossom (een zacht en zoet natuurlijk parfum, dat helemaal geliefd is bij jonge meiden), Sensitive Skin (geurloos), de Power of Zen (rozengeur), Coconut (met de tropische geur van kokos. Perfect voor de zomer!) en Cucumber & Aloe Vera (vegan en met de frisse geur van komkommer)!

Refill jouw deo

Een refill plaats je gemakkelijk zelf. Scheelt jou geld én scheelt het milieu weer wat afval.


Zinkoxide voor extra bescherming tegen stress-zweet

Stress-zweet is anders dan zweet dat veroorzaakt wordt door de warmte. Het bevat meer vetzuren dan gewoon zweet en de bacteriën op je huid zijn gek op deze vetzuren. Zij zijn de veroorzaker van je zweetgeur. Zinkoxide zet deze vetzuren om in een geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doenWat zink een dubbel zo sterk wapen in de strijd tegen zweetgeurtjes maakt, is dat het tegelijk antibacterieel is! Er zijn dus sowieso minder bacteriën op je huid die de zweetgeur kunnen veroorzaken.

Deze deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast zuiveringszout (natriumbicarbonaat) bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties en stress.

 

Hoe gebruik je deze deo?

  • Gebruik echt maar heel weinig van de deo. Als je teveel gebruikt, dan ga je snel door je deo heen, maar heb je ook kans op irritaties van je huid. Twee strepen per oksel is al genoeg om beschermd te zijn.
  • De zinkoxide in de deo geeft wel een beetje een witte waas. Dit trekt snel in, maar heb je een donkerdere huid, dan zul je de witte waas wel een tijdje blijven zien. Je kunt daarom de deo het beste even laten intrekken voordat je je aankleedt. Dan krijg je geen vlekken in je kleding.
  • Je kunt je deo ongeveer 2 à 3 keer probleemloos navullen. Daarna kan het zijn dat het draaimechanisme van de houder niet helemaal soepel meer werkt. Dan kun je beter een keer een nieuwe deodorant stick bestellen in plaats van alleen een Refill.
  • Draait je deo niet goed of niet meer? Leg hem dan een nachtje in de vriezer. Daarna even laten ontdooien natuurlijk, dan doet hij het vaak weer :-)

 

Detox

Als je hiervoor een deo met aluminium gebruikte, kan het zijn dat je (tijdelijk) meer gaat zweten of naar zweet gaat ruiken. Bij de meeste mensen is dat na een paar dagen voorbij en ruik je helemaal niks meer. Was (of scrub) je oksels een keertje extra. En hou vol! Deze detox duurt maar even.