Wat werkt tegen wallen en donkere kringen?

Waar je op je 18e nog makkelijk een nacht door kon halen om er de volgende dag nog steeds fris en fruitig uit te zien, wordt dat met de jaren die vorderen steeds lastiger. De huid wordt ouder en de natuurlijke processen in je lichaam vertragen. Als je er aanleg voor hebt, zal je naarmate je ouder wordt dus ook meer last krijgen van donkere kringen of wallen onder je ogen.

Donkere kringen en wallen

Vaak spreek je van wallen, terwijl je eigenlijk last hebt van donkere kringen onder je ogen. Of juist andersom. Je hebt het over donkere kringen, terwijl je eigenlijk last hebt van wallen die een schaduw op je huid leggen.

Donkere kringen zijn vaak de oorzaak van een dunner wordende huid, waardoor de bloedvaten gaan doorschemeren. Dit zie je vaak terug als een blauwige gloed bij een hele lichte huidskleur. Daarnaast kunnen donkere kringen ontstaan door hyperpigmentatie, dit kan erfelijk bepaald zijn of ontstaan door het frequent over de huid te wrijven, bijvoorbeeld als gevolg van jeukende ogen bij een allergie of hooikoorts. Wallen zijn echt verdikkingen van de kussentjes onder je ogen. Deze verdikkingen worden veroorzaakt door een ophoping van vocht, vet, losse huid of een combinatie hiervan.

Vetwallen of vochtwallen

Een goede test om te zien waar jouw wallen vandaan komen is door plat op je rug te gaan liggen. Als de wallen wegtrekken, dan is er sprake van een vochtophoping en blijven ze aanwezig dan heb je te maken met een vetophoping. Vochtwallen verminderen is relatief eenvoudig. Vetwallen en huidwallen zie je vaak op oudere leeftijd en zijn eigenlijk alleen operatief op te lossen.

Hoe kom ik eraan en hoe kom ik eraf?

Zowel donkere kringen als wallen zijn vaak genetisch bepaald. De één heeft dus gewoon meer pech dan de ander. Wel kun je het proces vertragen door ook de huid rondom je ogen goed te beschermen tegen UV licht, wrijving te voorkomen, voldoende te slapen en water te drinken en te zorgen voor een gezonde leefstijl. Daarnaast kun je vocht sneller afvoeren door een koud kompres over je ogen te leggen. Als dit niet voldoende werkt kun je donkere kringen of schaduw camoufleren met een getinte crème die net iets lichter is dan jouw eigen huidskleur.

 

Oogcrèmes

Behalve dat crèmes de huid kunnen hydrateren, geloof ik niet in de claim dat een crème ervoor kan zorgen dat donkere kringen of wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik kan daar tot nu toe echt geen overtuigend bewijs voor vinden. Wel kan een hydraterende crème ervoor zorgen dat rimpeltjes minder snel ontstaan en minder zichtbaar zijn, waardoor de huid er gladder uitziet. Er bestaan trouwens wel bleekmiddelen die donkere kringen (ontstaan door hyperpigmentatie) kunnen verminderen, maar daarvoor adviseer ik je echt om naar een arts te gaan, aangezien deze middelen ook een averechts effect kunnen hebben. 

Oogmassage

Een massage daarentegen is een natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde manier om de bloedsomloop en het lymfesysteem te stimuleren, waardoor het teveel aan vocht en afvalstoffen sneller door het lichaam afgevoerd wordt.

Tijdens de Ultimate Beauty Ritual pas ik daarom een oogmassage toe. Deze massage is precies wat jij nodig hebt als je snel last hebt van vochtwallen en heel fijn om gespannen of vermoeide oogspieren te laten ontspannen. Door een speciaal oogserum met hyaluronzuur te gebruiken wordt de huid direct gehydrateerd om zo fijne lijntjes te vervagen. Met behulp van de oogroller activeren we het lymfesysteem en de bloedsomloop. Ontspannend, natuurlijk én nuttig!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.