• Facial Treatments
  • 24/7 Online boeken
  • Natural & Organic Skincare
  • Online shoppen
  • GRATIS verzending > € 60,- (NL)

Zijn al die skincare producten écht nodig?

Reinigers, toners, scrubs, maskers… Je kunt je huidverzorgingsroutine zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar heeft je huid het ook echt nodig?

Nee, niet persé. Sterker nog, hoe meer verschillende producten je gebruikt hoe moeilijker het te zien is wat nou het verschil maakt, daarbij kun je door verkeerd of teveel productgebruik de huidbalans juist verstoren. 

De huid weet heel goed zelf wat het moet doen! Dus zie je door de zee aan skincare producten het licht niet meer, ga dan eerst eens terug naar de basis. Smeer eens een aantal dagen helemaal niks. Wat voel je en wat gebeurd er met je huid? Wat voor ingrediënten zitten er in je producten én wat doen ze daar nou eigenlijk?

Toners, Serums, Exfoliants en Maskers kun je extra toevoegen aan je routine als je huid meer nodig heeft. Hiervoor vraag je het liefst om een persoonlijk huidadvies. Ik raad als basisverzorging eigenlijk 3 dingen aan. 

Reiniger

Wat je nodig hebt is een milde reiniger die de huidbarrière in stand houdt. Vermijd zeep en irriterende ingrediënten, want hiermee verstoor je de barrière waardoor vuildeeltjes en ziekteverwekkers alleen maar makkelijker binnenkomen. Het is erg belangrijk om het dagelijkse vuil van je gezicht te wassen. Uit onderzoek is gebleken dat de minuscule fijnstofdeeltjes die in de lucht zweven, ook schade kunnen aanrichten aan de huid. Luchtvervuiling wordt in verband gebracht met collageenafbraak en een verandering in de talgproductie en pigmentvorming. Vooral als je zoals veel van mijn klanten in een drukke stad als Amsterdam woont, dan weet je dat de luchtkwaliteit daar vrij slecht is. Dit doet de huid geen goed. Reinigen dus. En nee, dit red je niet met alleen water. In de ochtend spoel je je gezicht alleen met lauw water. In de avond gebruik je naast water wel een ‘goede’ reiniger.

Serum

Deze bevatten een hoge concentratie aan werkzame stoffen die heel gericht hun werk kunnen doen.

Moisturizer en/of Oil

Je huid weet precies wat het moet doen om zichzelf gezond te houden, maar we maken het haar niet altijd even gemakkelijk. Door teveel en te heet te douchen, centrale verwarming, airconditioning of weersinvloeden kan de huid al gauw teveel vocht verliezen. Met een moisturizer kun je ervoor zorgen dat het vocht de huid niet meer zo snel verlaat en dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Hierdoor heb je minder snel last van rimpels en fijne lijntjes, irritatie en gevoeligheid. Een goed gehydrateerde huid is veerkrachtig en straalt. Afhankelijk van jouw huidconditie kies je voor een moisturizer die past bij jouw huid. 

Je hebt dus echt geen 10 verschillende producten nodig. Naar wens kun je eventueel je routine rustig gaan uitbreiden met extra ingrediënten.

Hierbij kun je denken aan een exfoliant en een masker. Hiermee stimuleer je de celvernieuwing en voorkom je verstoppingen van de poriën door vuil en talg. Pigmentvlekjes, mee-eters, gerstekorrels of puistjes krijgen hierdoor minder kans en de huid ziet er meteen stralender uit.

Een controversieel onderwerp, maar een SPF 30 gebruik je wanneer je langer dan 15 minuten in de zon verblijft.

Let wel; De juiste skincare producten kunnen heel effectief zijn en dienen als een goede ondersteuning voor de huid. Maar kies bewust en werk vooral met je huid samen! Smeer niet zomaar van alles op je gezicht omdat er zoveel mooie dingen worden beloofd. Dat kan wel eens meer kwaad dan goed doen. Terug naar de basis met goede, natuurlijke skincare producten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.