• Beauty Treatments
  • 24/7 Online boeken
  • Natural & Organic Skincare
  • Online shoppen
  • GRATIS verzending > € 60,- (NL)

Zijn al die skincare producten écht nodig?

Reinigers, toners, serums, boosters, crèmes… Je kunt je huidverzorgingsroutine zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar heeft je huid het ook echt nodig?

Nee, sterker nog, hoe meer verschillende producten je gebruikt hoe moeilijker het te zien is wat nou het verschil maakt, daarbij kun je door verkeerd productgebruik de huidbalans juist verstoren. Bedenk dat veel producten óók ingrediënten bevatten die de huid niet zo leuk vindt.

Zodra je huid van slag raakt door irriterende ingrediënten kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht. 

De huid weet heel goed zelf wat het moet doen! Dus zie je door de zee aan skincare producten het licht niet meer, ga dan eerst eens terug naar de basis. Smeer eens een aantal dagen helemaal niks. Wat voel je en wat gebeurd er met je huid? Wat voor ingrediënten zitten er in je producten én wat doen ze daar nou eigenlijk?

Toners, Serums, Exfoliant en Maskers kun je extra toevoegen aan je routine als je huid meer nodig heeft. Hiervoor vraag je het liefst om een persoonlijk huidadvies. Ik raad als basisverzorging eigenlijk maar 3 dingen écht aan. 

Reiniger

Wat je nodig hebt is een milde reiniger die de huidbarrière in stand houdt. Vermijd zeep en irriterende ingrediënten, want hiermee verstoor je de barrière waardoor vuildeeltjes en ziekteverwekkers alleen maar makkelijker binnenkomen. Het is erg belangrijk om het dagelijkse vuil van je gezicht te wassen. Uit onderzoek is gebleken dat de minuscule fijnstofdeeltjes die in de lucht zweven, ook schade kunnen aanrichten aan de huid. Luchtvervuiling wordt in verband gebracht met collageenafbraak en een verandering in de talgproductie en pigmentvorming. Vooral als je zoals veel van mijn klanten in een drukke stad als Amsterdam woont, dan weet je dat de luchtkwaliteit daar vrij slecht is. Dit is niet alleen nadelig voor je luchtwegen, maar het doet de huid ook zeker geen goed. Reinigen dus! En nee, dit red je niet met alleen water. Heb je een gevoelige huid of huidproblemen, dan is het beter om je gezicht in de ochtend alleen met lauw water of zelfs helemaal niet af te spoelen. In de avond gebruik je naast water wel een ‘goede’ reiniger.

Moisturizer

Je huid weet precies wat het moet doen om zichzelf gezond te houden, maar we maken het haar niet altijd even gemakkelijk. Door teveel en te heet te douchen, centrale verwarming, airconditioning of weersinvloeden kan de huid al gauw teveel vocht verliezen. Met een moisturizer kun je ervoor zorgen dat het vocht de huid niet meer zo snel verlaat en dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Hierdoor heb je minder snel last van rimpels en fijne lijntjes, irritatie en gevoeligheid. Een goed gehydrateerde huid is veerkrachtig en straalt. Afhankelijk van jouw huidconditie kies je voor een moisturizer die past bij jouw huid. Is je huid in optimale conditie dan hoeft dit niet eens iedere dag.

SPF

De beste anti-rimpel crème is een breedspectrum SPF. De zon is de nummer één oorzaak van vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. In de wintermaanden volstaat een SPF 15 en in de zomermaanden gebruik je een SPF 30 of hoger. Als je gezegend bent met een donkere huid dan ben je van nature beter beschermt, maar alsnog; Smeren!

Je hebt dus echt geen 10 verschillende producten nodig. Naar wens kun je eventueel je routine rustig gaan uitbreiden met extra ingrediënten.

Hierbij kun je denken aan een exfoliant en een masker. Hiermee stimuleer je de celvernieuwing en voorkom je verstoppingen van de poriën door vuil en talg. Pigmentvlekjes, mee-eters, gerstekorrels of puistjes krijgen hierdoor minder kans en de huid ziet er meteen stralender uit. Bovendien kun je door de toevoeging van bepaalde ingrediënten dieper in de huid werken en de collageen en elastinevezels stimuleren.

Kies voor een serum. Deze bevat een hoge concentratie aan werkzame stoffen die heel gericht hun werk kunnen doen.

Let wel; De juiste skincare producten kunnen heel effectief zijn en dienen als een goede ondersteuning voor de huid. Maar kies bewust en werk vooral met je huid samen! Smeer niet zomaar van alles op je gezicht omdat er zoveel mooie dingen worden beloofd. Dat kan wel eens meer kwaad dan goed doen. Terug naar de basis!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.