• Facial Treatments
  • 24/7 Online boeken
  • Natural & Organic Skincare
  • Online shoppen
  • GRATIS verzending > € 60,- (NL)

Natuurlijke Huidverzorging

Zo dicht mogelijk bij jezelf blijven is niet altijd even gemakkelijk, maar toch is dit de enige manier waarop het werkt.

Dit betekend dat je vooral doet wat goed voelt en wat bij jou past. Doe je dit niet dan ben je op z’n minst voor eeuwig ongelukkig. ;)

Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat je compleet egocentrisch door het leven gaat, maar wel dat je hier een gezonde balans in vindt.

Iedereen heeft momenten waarop je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Wat voor mij op zulke momenten goed werkt is teruggaan naar de basis. Iets waar je kracht uit haalt.

Voor mij is dat de natuur. Dit klinkt misschien wat gezapig, maar we vergeten wel eens dat wijzelf hier ook een onderdeel van zijn. 

Toen ik in het land van schoonheidsspecialisten kwam leerde ik een hoop bij over het menselijk lichaam, deed ik praktijkervaring op en leerde ik natuurlijk vooral veel over de huid.

Maar over huidverzorgingsproducten had ik eigenlijk vaak meer vragen dan dat ik goed onderbouwde antwoorden kreeg.

Wat wordt er veel onzin verkocht zeg!

Misschien vinden we dit stiekem wel prima omdat we graag willen geloven dat de oplossing voor elk huidprobleem te vinden is in een potje?

Het was voor mij dus een logische stap om terug te gaan naar de basis, op m’n gevoel te vertrouwen en als uitgangspunt voor natuurlijke huidverzorging te kiezen.

Dan zijn de producten waar ik mee werk in ieder geval niet belastend voor het milieu en niet schadelijk voor je huid en gezondheid. Dacht ik…Helaas werkt dat niet zo. Er zijn veel merken die zich duurzamer of meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan dat ze zijn. Het zogenaamde ‘Greenwashing’. Bovendien is de claim ‘natuurlijk’ niet wettelijk beschermd. Ook een product met slechts één natuurlijke grondstof mag men als ‘natuurlijk’ verkopen.

Daarnaast zijn er ook natuurlijke merken met een Ecocert certificaat die goed doen voor de wereld, maar waarbij de producten bomvol zitten met harde alcohol waarvan bekend is dat deze de huid juist kan irriteren. 

Goed samengestelde natuurlijke producten worden makkelijk herkend door de huid en kunnen heel effectief zijn. Gebruik je producten die Ecocert en Cosmos organic gecertificeerd zijn, dan weet je zeker dat je betreft de impact op het milieu ook goed zit!

Of je nou voor synthetische of voor natuurlijke huidverzorging kiest, het is vooral belangrijk om te weten wat je wilt bereiken, de ingrediënten te onderzoeken en om irriterende stoffen te vermijden.

Bij Natuurlijk Juuls werk ik met producten die zowel op duurzaamheid als op effectiviteit heel hoog scoren en natuurlijk, biologisch en vegan zijn.

Ik geloof in de kracht van de natuur en in een eerlijk verhaal. Ik heb daarom ook een zwak voor ingrediënten die (niet zonder reden) al eeuwenlang gebruikt worden.

Ik vind eigenlijk dat we bij alle keuzes die we maken dichtbij onszelf moeten blijven.

Maar óók dat je vooral moet doen waar jij je goed bij voelt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.